Dag 5

22 december 2024 - New York City, Verenigde Staten

Vandaag laat ontbeten.

Toen we naar buiten liepen.....wow 😲 wat is het koud! Maar wel prachtige blauwe lucht en 🌞

De eerste op de lijst is naar The Vessel. . Vessel is een gebouw in Hudson Yards, gelegen aan het einde van High Line Park. Het bestaat volledig uit trappen en verbindende platforms en heeft een naar boven uitlopende half ovalen vorm. Lijkt op een honingraat.

Daarna naar The Edge. Edge is gelegen op de 100ste verdieping van een wolkenkrabber in Hudson Yards, de moderne nieuwe buurt in West Manhattan. Het ligt op 335 meter hoogte, waarmee het observatiedek een van de hoogste uitkijkpunten van de stad is en zelfs het hoogste uitkijkpunt in de open lucht. Gebouwd in 2020.

Dit was echt heel indrukwekkend en mooi om mee te maken. Maar ook wel spannend. Jeetje wat is dat hoog!

Jaap ging nog op het glazen plateau staan. Nou mij niet gezien 🤢brrrrr.

Nog even winkels gekeken binnenin het gebouw. Schitterend.

Toen richting Flat Iron met de metro. Tsjonge jonge wat is het toch een doolhof onder de grond. Denk je dat je de goede lijn hebt, moesten we toch de andere. Zijn ook gewoon 3 verdiepingen boven elkaar. 🤪

Uiteindelijk aangekomen bij Madison Square Park, waar het gebouw de Flat Iron is. Foto's gemaakt en daarna zijn we een pizza gaan eten bij Eataly. Zo tof om daar te eten. Het lijkt wel een grote foodhall met alles wat je maar wilt. Je kan van alles ook kopen. We hadden ook echt trek in een wijntje.......fles Pinot Grigio $72 🙈 You only live once.

Hierna een taxi gepakt naar het hotel.

Even uitgebuikt en gechilled op de kamer en op naar de volgende dag.

Liefs van ons en bedankt voor de lieve reacties 👍❤️

1. Conchita:
    23 december 2024
    Wat is alles toch mega en groot daar maar wat is het mooi en gaaf allemaal. Op dat platform zou ik ook niet gaan staan hoor van de foto word ik al duizelig 🙈. Maar als je het wel durft ..geweldig gewoon.
    Mooie foto's weer. Tot het volgende verslag 😘
  2. Frans en Jolanda van der ha e:
    24 december 2024
    Beetje late reactie , maar waren even druk hier , dus nu heerlijk verhaal 5 en gelijk 6 lezen , ik blijf het zeggen NYC is iets wat je eens moet hebben gezien , echt onwerkelijk om daar te zijn , enjoy verder , ik ga gauw naar verhaal 6 😘
  3. Sylvia martinez:
    24 december 2024
    Het is echt een prachtige stad zo rond de feestdagen...leuk om eens mee te maken en wat een uitzicht weer daarboven....